Mijn visie op het nieuws van de wereld.
De menselijke maat.
De menselijke maat.

De menselijke maat.

Vanuit een heleboel landen zijn er mensen op de vlucht om oorlog en geweld situaties te ontvluchten. Op zoek naar een veiliger en beter bestaan. Een situatie waarop iedereen recht heeft maar niet altijd zeker van is. Er zijn mensen die op zoek naar macht en hun honger omdat te behouden in staat zijn om dat met geweld , zelfs in extreme mate , te bewerkstelligen. Die mensen , zoals b.v. Bahar al-Hassad , zijn bereid om de eigen burgers uit te “moorden” om zijn eigen machtspositie maar te behouden. Bang voor wat er gebeurd als hij het kwijt raakt.

Dezelfde angst tonen nu sommige mensen in Europese landen die de vluchtelingen stromen proberen op te vangen. Die mensen hebben gelukkig niet de middelen van een Bahar al-Hassad maar zorgen er wel voor dat de vluchtelingen weg gezet worden als ongewenst en voeren bijvoorbeeld een hetze op bijeenkomsten tegen deze vluchtelingen.

Het is een zuivere en terechte menselijke maat om mensen te helpen en te beschermen die niet voor zichzelf kunnen opkomen.

Dat dit nu in Europa moet gebeuren is omdat wij in gebreke zijn gebleven om op de juiste manier in te grijpen op de juiste plaats , de juiste tijd tegen de juiste personen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *