Mijn visie op het nieuws van de wereld.
Schrappen van reizen naar Egypte.
Schrappen van reizen naar Egypte.

Schrappen van reizen naar Egypte.

Corendon schrapt zijn reizen naar Sharm al-Sheikh. TUI en Neckermann Reizen deden al eerder. Zelfs Poetin heeft gehoor geven aan het advies van de Russische veiligheidsdienst en laat niet langer op Egypte vliegen.

Het is natuurlijk tragisch dat er een vliegtuig neerstort waarbij alle inzittenden omkomen. Het gebeurt vaker maar het zijn uitzonderingen. Nu houden echter steeds meer landen er rekening mee houden dat het een bomaanslag zou kunnen zijn. De gedachte gaat naar IS.

Als ik de IS was zou ik het gelijk gaan claimen. Ook als ik het niet gedaan zou hebben. De reactie van de verschillende landen is dusdanig dat ze openstaan voor “chantage” door terrorisme. Ze laten namelijk een land dat heel goed hun best doet om het veiligheidsaspect goed te regelen opnieuw in de steek.

Door de politiek onrust van de vorige periode kreeg de economie al een zware deuk te verduren. Dit gaat op deze manier nog een keer gebeuren. Terwijl , nogmaals , Egypte heel goed zijn best doet om risico’s uit te sluiten lossen wij het weer op door maar niet heen te gaan.

Leuk signaal. We laten ze gewoon in de steek en zwichten voor de IS. Ruggegraat tonen en niet zwichten lijkt me een beter signaal.
Maar als Nederlander moet ik niet teveel afgeven op met name Poetin. Die heeft zijn zaakjes wel voor mekaar.

Verder wil ik nog wel aangeven bij Europa dat Egypte het land is waar je de meeste kans maakt om een rustgevende invloed in die regio te bewerkstelligen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *