Mijn visie op het nieuws van de wereld.
Verdienen aan lastenverlichting?
Verdienen aan lastenverlichting?

Verdienen aan lastenverlichting?

Het politieke speelveld van lastenverlichting. 5 miljard lastenverlichting voor 2016. Het is door de 2e kamer en de belastingdienst heeft het al meegenomen voor de voorlopige aanslag voor 2016.

Leuk gedacht en leuk gespeeld maar een besluit nemen voordat de keten van goedkeuring is afgerond iets waar je normaal gesproken een tik voor op de vingers krijgt. De lastenverlichting moet namelijk nog door de eerste kamer.

Lukt dat dan is er praktisch gezien niet veel aan de hand. Ethisch gezien is het nog steeds niet correct. In de politiek gebeurd dat wel in woorden maar in daden is dat heel anders.

Het zou de VVD geheel niet slecht uitkomen als het niet door de eerste kamer heen komt. De belastingdienst kan het dan niet meer aanpassen. Zoals Mark dan zegt moet de burger het maar sparen want in 2017 gaat de belastingdienst het dan weer terughalen. Daar zal dan ook een rente over berekend gaan worden. Een rente die door de burger niet behaald gaat worden maar wel afgerekend gaan worden. De nieuwe AAA status van de Nederlandse overheid zorgt er wel voor dat de rente voor de overheid laag is. Kortom in plaats van een lastenverlichting wordt de burger op een slinkse manier met een lastenverzwaring geconfronteerd.

Het spelletje wordt weer slim gespeeld door Mark en zijn trawanten. Volgens mij is hij een groot fan van House Of Cards en beheerst hij dat spelletje steeds beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *