Mijn visie op het nieuws van de wereld.
Zetels en hoe kom je daar aan.
Zetels en hoe kom je daar aan.

Zetels en hoe kom je daar aan.

Maurice heeft weer eens tijd gemaakt voor een peiling. Tijd voor de partijen en hun leiders om te kijken hoe ze het gedaan hebben. Jesse Klaver hoeft niet te klagen zijn partij doet het goed. Dit ook nog op basis van eerlijke politiek. Nou is eerlijkheid niet iets wat in de natuur van politici zit. Draaien , er om heen praten , beterschap beloven , bagateliseren en dat soort dingen is hun meer op het lijf geschreven. Sommigen maken er een sport van om bepaalde problemen uit te vergroten en negatief te belichten. Kijk maar naar de vluchtelingen. Geert maakt daar een zetelscoringsmachine van. Toch zijn die vluchtelingen hier vanwege een reden. Een goede reden. Zou jij in een land blijven die in oorlog is en waar jij met marteling en dood bedreigd wordt. Lijkt me niet. Dan ga je op zoek naar veiliger oorden. Op zoek naar een beschaafde wereld. waar mensen rechten hebben en beschermd worden.

Die beschaafde wereld heeft echter kunnen ontstaan en zich ontwikkelen door het verwerven van rijkdom. Hiervoor zijn werelddelen en landen geexploiteerd en achtergelaten met onnatuurlijke grenzen en zonder een intellectuele ontwikkeling van de mensen die daar wonen.

Vreemd dat er dan een slimme politicus is die nogmaals gaat profiteren van het stigmatiseren van mensen uit die landen en er geen rekening mee houd dat de beschaafde wereld waarvan hij denkt deel uit te maken zelf de oorzaak is van die problemen.

Vluchtelingen willen tegen houden , grenzen op werpen , regulisatie en dat soort dingen. Miljarden stoppen we erin. Toch is het alleen maar symptoom bestrijding.

Een einde maken aan de oorlog in die landen is de beste manier om de vluchtelingenstroom te verminderen. Of misschien zelfs wel om te keren. Maar een oorlog kun je niet alleen bestrijden door daar een oorlog tegen over te zetten. Om uit die spiraal van geweld te komen zouden wij als mensheid ons verder moeten ontwikkelen en losmaken van het alleen maar denken aan eigen belang.

Ik denk dat we daar nog heel wat stappen in moeten maken. En mensen als Geert Wilders en Mark Rutte gaan het ons daarbij niet makkelijker maken. Wat mij betreft mag Geert die 43 zetels in zijn voorkamer neerzetten en gaan denken wie daar nu echt beter van wordt behalve hijzelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *