Mijn visie op het nieuws van de wereld.
Cabaret en politiek.
Cabaret en politiek.

Cabaret en politiek.

Cabaret en politiek is een combinatie die door Mark Rutte tot een geloofwaardig geheel is verweven. Dat gaat hem beter af dan politiek alleen. Daarvoor heeft hij wel het taalgebruik voor maar om daadwerkelijk goed beleid te voeren mist hij visie en daadwerkelijk gezag.

Eigenlijk heeft hij dan ook niet veel meer keuze’s dan zichzelf met humor te relativeren als een cabaratier. Proberen om met sprookjes een beeld van zich zelf te creeeren als een leider. Ondertussen verplaatst dat zich meer en meer naar de burger maar dan met die andere ij.

Zijn ministers maken er een potje van en zolang ze zich maar verontschuldigen mogen ze rustig doorgaan. Het valt ook niet echt op dat hij er niet veel van bakt. Zijn mede politici doen het namelijk niet veel beter. Ook zij vertellen sprookjes aan de burger in de hoop maar zoveel mogelijk stemmers binnen te kunnen slepen. Dat is klaarblijkelijk de visie ( of motto) want daarmee kunnen ze op die zetel in Den Haag blijven zitten.

De realiteit dat 50% tot 70% van de banen verdwijnen door automatisering en robotisering doet nog geen belletjes rinkelen. Er is voor de mensen straks geen werk meer en toch wil bijvoorbeeld Samson miljarden investeren in onderwijs. Ik kan me voorstellen dat hij denkt dat de mens zich nog genoeg kan ontwikkelen. Hij heeft zich zelf waarschijnlijk daarbij in het achterhoofd. Hoe ver moet de mens zich nog ontwikkelen. Mijn gedachte zou eerst zijn hoe houden we alles betaalbaar.

Als van de 10 miljoen werkende Nederlanders de helft geen werk en inkomen meer heeft moet je omdenken.
De belastingen moet je dan niet bij de mensen ophalen maar bij de bedrijven die door al die slimmigheid meer winst maken en bij zichzelf houden. Helaas is dit geen grap en zullen we daar echt mee aan de slag moeten.

Dus Mark nu even serieus en ga hiermee aan de slag. Je kunt natuurlijk wachten op een Hollandse Revolutie maar dan is er niet veel meer te lachen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *