Mijn visie op het nieuws van de wereld.
Koerden , en wie wordt er nu door wie gebruikt.
Koerden , en wie wordt er nu door wie gebruikt.

Koerden , en wie wordt er nu door wie gebruikt.

Het nieuws is dus , onder andere ook op NU.nl , wat de Turken aan het doen zijn met hun inval in Noord Syrie.

Oordeel:

     Strange

Waarom:

Mijn oordeel is strange maar gebaseerd op een manier waarbij er door landen gebruik is gemaakt van de Koerden en die landen het ook allemaal hadden kunnen zien aankomen. Machtspelletjes over de rug van de onschuldige mensen , Koerden dus , die een kans proberen te grijpen om een eigen land te creeeren. Vergelijkbaar met Israel zeg maar.

Europa en ook Nederland had kunnen zien aankomen dat Turkije vroeg of laat dit plan zou uitvoeren. Het was al meermalen aangekondigd. Nu “moord en brand” schreeuwen en met sancties dreigen helpt de mensen daar niet. Schone schijn politiek.

Bij het ingrijpen in Syrie heeft Amerika en Europa de Koerden wel te hulp geroepen in de strijd tegen IS en hebben ze die hulp ook daadwerkelijk gekregen. Maar het lijkt erop dat dit van korte duur is geweest.

Ben benieuwd wat de oorlogsinspanningen daar nu eigenlijk opgeleverd hebben. Assad is er nog steeds. IS is weer daar waar ze begonnen zijn. Veel slachtoffers is een ding wat zeker is. Vluchtelingen alom. Teleurstellingen overal denk ik. Een moeras van leed waarbij je maar mag hopen of de mensen wel positief kunnen blijven. Oh ja , de oorlogsindustrie heeft weer een redelijk omzet kunnen draaien. Niet onbelangrijk voor de economische groei van bepaalde bedrijven en landen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *