Mijn visie op het nieuws van de wereld.
RIVM krijgt bezoek.
RIVM krijgt bezoek.

RIVM krijgt bezoek.

Het nieuws is dat de RIVM bezoek krijgt van de boeren. Zij twijfelen aan de stikstof metingen.

Oordeel:

    SPOT ON

Waarom:

Omdat zij , het RIVM , dus wel volgens een onderbouwde , correcte en open manier die metingen doen. Als expert doen ze dan ook hun werk. Ze bedrijven echter geen politiek en zoeken niet onnodig de media. Laat staan dat ze voor rechter gaan spelen.

Is het terecht dat de boeren verhaal gaan halen. Ja , dat is terecht. Als de politiek zich niet duidelijk uitspreekt en met name de verantwoordelijke minister dan ga je om duidelijkheid vragen. Maar de minister is een politica en doet haar werk vanuit andere belangen. Net als de andere (populistische) politici proberen ze het publiek voor zich te winnen en of te behouden. Duidelijkheid geven en experts steunen is niet hun stijl.

Op deze manier haken niet alleen de boeren af. Maar ook de experts. De burger is dat al in behoorlijke mate.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *