Mijn visie op het nieuws van de wereld.
De rechterlijke macht.
De rechterlijke macht.

De rechterlijke macht.

Nadat Urgenda naar de rechter is gestapt en zijn gelijk heeft gekregen lijkt er een trend te ontstaan.

Artsen gaan nu ook een punt maken van hun taak in de gezondheidszorg. Lijkt me ook terecht. Wat mij betreft is het ook goed dat de wetgevende macht , de overheid , aangesproken wordt op hun werk door de controlerende macht , de rechters. In het sociale domein kan ik me ook voorstellen dat de gemeenten zich verenigen en een rechtszaak gaan aanspannen tegen de regering. Ze hebben namelijk een nieuwe taak gekregen met een willens en wetens minder budget dat uitvoerbaarheid mogelijk maakt. Het gaat ten koste van andere taken van de gemeente en leidt tot mens onterende omstandigheden.

Het is tijd dat de gemeenten het mes van hun keel haalt en die op de keel legt van de regering in Den Haag. Dan weten ze hoe het voelt en gaan ze wellicht hun taak serieus nemen.

Ze maken namelijk een heleboel wetten , die ze zelfs niet toetsen aan de grondwet , waar ze zich zelf niet aan houden. In het kader van de wel of niet terechte toegekende toeslagen heeft de kamer wel laten onderzoeken of er mensen straf rechtelijk vervolgd konden worden. Als je het laat onderzoeken moet je het bij een ja ook doen. Doe je het niet dan is je gezag van generlei waarde. Maar daar heeft de politieke wereld al langer last van. En terecht. Dus Spot On is het oordeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *