Mijn visie op het nieuws van de wereld.
Basisinkomen , sigaar uit eigen doos.
Basisinkomen , sigaar uit eigen doos.

Basisinkomen , sigaar uit eigen doos.

Een artikelheader in het Dagblad Van Het Noorden met een mooie framing.

Een sigaar heeft in deze tijd van anti roken een negatieve betekenis en die neemt de schrijver bewust mee. Ook de woorden: eigen doos. Net alsof je het zelf betaald.

Als het artikel leest bemerk je de gebrek aan kennis van de schrijver over het geheel. Een bijna blinde volger van Eva Jinek lijkt wel. Voor mij is het een artikel in de categorie strange en fake.

De belasting betaler gaat het zelf betalen. Maar wel alle belasting betalers bij elkaar. Dus belasting over inkomen , vermogen , winst en consumptie. Door mensen en bedrijven. Bedrijven uit het binnenland en buitenland. Alles wordt daar trouwens uit betaald en dus ook het basisinkomen. Het is dus een grote doos van ons allemaal.

Het is in basis een zekerheidsstelsel die we met elkaar voor elkaar regelen. Waaraan de rijken meer bijdragen dan de armen ook. Een zekerheidsstelsel die ook betaalbaar is. De Vereniging Basisinkomen in Nederland heeft het plan laten door rekenen door het Nibud. Resultaat positief en haalbaar.

Het plan is ook gepresenteerd en overhandigd aan Minister Koolmees. Nu is het aan de minister en de overheid of ze op deze manier aan de zorgplicht naar de burgers wil gaan voldoen. Maar ik zou het doen.

Het artikel in de krant was dan wel een opinie stuk maar toch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *