Mijn visie op het nieuws van de wereld.
Hypotheek aanvragen stijgt , dus nog meer schulden maken.
Hypotheek aanvragen stijgt , dus nog meer schulden maken.

Hypotheek aanvragen stijgt , dus nog meer schulden maken.

Berichtgeving in nu.nl. Het laat lijken alsof de huizenmarkt het goed doet. Zie dat maar als een soort framing.

Door de Corona crisis lijkt het erop dat mensen een buffer proberen te verwerven of gelden nodig hebben om zaken draaiende te houden. En gunstiger rente percentage is altijd gunstig om je maandelijkse cash flow te verbeteren. Verder is het ook het bestendigen van een lage rente voor de komende tijd. Dus een zekerheid aan het creëeren voor een crisis die je kunt verwachten.

Ja. Een crisis. Dat komt omdat het bedrijfsleven behoorlijk geraakt is door Corona. Verder worden er gigantisch veel gelden beschikbaar gesteld door landelijke overheden en Europa als geheel.

Dat geld is niet geleend maar gecreëerd uit het niets. Dat moet nog betaald worden vanuit de toekomst. Rendement op stimulansen die je nu geeft. Maar of die stimulansen effect hebben is hoogst onzeker.

Dan zit de burger met de gebakken peren want die moet het ophoesten. Verder zal de inflatie gaan stijgen en je eigen spaargeld ook nog minder waard worden. Zie hier een dubbele beroving van de rijken op de armen.

Maar dat schrijft nu.nl niet op. Mijn oordeel over de berichtgeving:

STRANGE.

Maar het kan zijn dat nu.nl het niet zo durft weer te geven omdat ze bang zijn voor inkomstenderving etc… Zover de vrije pers die helemaal niet zo vrij is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *