Mijn visie op het nieuws van de wereld.
EU neemt juridische stappen tegen VK om “Brexit-wet”.
EU neemt juridische stappen tegen VK om “Brexit-wet”.

EU neemt juridische stappen tegen VK om “Brexit-wet”.

Je kunt het artikel lezen op NU.nl.

Het laat zien dat de EU op een rustige , kalme en daadkrachtige manier voor de belangen van haar landen opkomt. Dat is mooi om te zien van een institutie waar heel veel kritiek op is vanwege haar transparantie en minder democratische manier van besluitvorming.

Die laatste twee dingen kun je haast ook niet in perfectie uitvoeren. Je moet er natuurlijk wel naar streven. Maar de manier waarop ze nu optreden is wel fijn om te zien. De EU heeft veel voordelen in een wereld arena die steeds onrustiger wordt .

Dus dit heeft mijn oordeel:

SPOT ON

Voor de partijen die denken dat we onze cultuur verliezen zeg ik kijk even naar Friesland. Zijn die hun cultuur kwijtgeraakt? Niet dus.

Cultuur is namelijk iets waar je zelf in staat en op een natuurlijke manier vertegenwoordigt . Die verdwijnt niet in een “federale staat”. Het wordt er juist door beschermd. Ter contrast kijk maar even wat er in China gebeurt.

Culturen veranderen natuurlijk in de loop van de tijd maar ze verdwijnen niet zomaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *