Mijn visie op het nieuws van de wereld.
Synchroniciteit , een Bijleveldje.
Synchroniciteit , een Bijleveldje.

Synchroniciteit , een Bijleveldje.

Wat is het nieuws. Nou dit artikel in het AD.

Als je aan het collecteren bent voor een mooie begroting is het klaarblijkelijk geoorloofd om alles te gebruiken. Ik zou als de situatie zo dreigend is gelijk maar een hoofdelijke stemming vragen voor het afkondigen van een staat van beleg.

Het is redelijk populistisch om dit nieuws te gebruiken voor ministerieel eigen belang en het tevens stigmatiseren van Rusland als een grote dreiging.

Het is eigenlijk omgekeerd. De Russen zien na de val van het Sovjet rijk hun land steeds meer onder druk komen. Zij hebben geen grote en welvarende alliantie om op terug te vallen. Voor hun is het zo dat de NAVO hun grootste bedreiging is. Dan is het eerder een vorm van je gezicht laten zien. Een soort gambiet zeg maar.

Mijn oordeel over het handelen van Mevrouw Bijleveld:

SAD

Je ziet het. Ik heb een nieuwe term ofwel oordeel ingevoerd.

Verder wil ik nog even toevoegen dat de Russische mensen dezelfde belangen en karakter hebben als ieder andere European. Het is hoog tijd dat de politiek de wegen gaat bewandelen die ons nader tot elkaar gaan brengen. In plaats van (niet) bestaande vijandschap aan te wakkeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *